Eventyr og bindingsværk omkring floden Weser

5 dage: 15.-19. september 2021

med afgang fra Landbo Limfjord, Resenvej 85, 7800 Skive

Kun en dagsrejse med bil fra Danmark flyder Weserfloden igennem et vidunderligt smukt landskab med bjerge, borge og de smukkeste bebyggelser.
Langs floden Weser ligger en perlerække af smukke og velbevarede bindingsværksbyer, der alle er bygningsfredet. Vi besøger flere af byerne og beundrer husenes sirlige og fine udskæringsarbejder.
”Der var engang…” Området ved Weser er kendt som eventyrets land. Mange af vore mest elskede eventyr foregår i dette landskab, for her levede brødrene Grimm, der skrev eventyrene:
Rødhætte, Hans og Grete, Tornerose, Askepot og mange, mange flere.

Alt i alt en busrejse med stort indhold og interessante besøg, storslåede udsigter og masser af gode historier.

Dag 1 – Udrejse til Lügde – dagens kørsel 625 km

Kl. 08:00 opsamles vi af bussen og kører mod Tyskland. Grænsen passeres og turen går sydpå mod Hamborg. Undervejs pause, hvor der serveres et rundstykke og en kop kaffe. Frokostpause syd for Hamborg.
Vi kører over Lüneburger Heide, passerer storbyen Hannover, og herefter går turen langs floden Weser til landsbyen Lügde, hvor vi indkvarteres på Landhotel Lippischer Hof. Hotellet har restaurant, keglebane, bar og elevator. Alle værelser har privat bad og toilet. Aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Höxter og Bad Karlshafen – dagens kørsel 110 km

Höxter, Hans og Gretes hjemby, er en smuk middelalderby med fint udskårne bindingsværkshuse i egnens byggestil kaldet Weser-renæssance.
Ved Höxter ligger Weser-områdets ældste og største bygningskompleks, klosteret Corvey, der blev grundlagt i år 822. Det fredede klosterkompleks er nu på UNESCO´s Verdensarvsliste. Fra dette kloster blev missionæren Ansgar i år 826 sendt til Danmark i det ærinde at kristne danerne. Klosteret står meget autentisk og velbevaret, og vi får rundvisning i kloster og klosterkirken.
Til frokost i byen Höxter.
Vi kører videre mod syd langs Weserfloden til byen Bad Karlshafen, også kaldet ”Den Hvide By”. Byen blev i 1699 grundlagt af flygtende franske huguenotter. Byen er opbygget symmetrisk som Christiansfeld med snorlige gader og ensartede hvide huse. Byen er en arkitektonisk perle, og hele bykernen er fredet. Guidet rundvisning til fods og i bussen.
Byen er også en kendt kurby med helsebringende saltbade og saltholdigt luft. Besøg ved kurbadet, hvor vi ved Gradierwerk kan prøve at indånde den helsebringende luft. Sidst på dagen går turen retur til hotellet i Lügde til aftensmad.

Dag 3 – Hameln og Bodenwerder – dagens kørsel ca. 70 km

Efter morgenmad på hotellet tilbydes en udflugt til byen Hameln, der er berømt for historien om, hvordan rottefængeren med sin fløjtemusik lokkede først rotterne og siden børnene ud af byen og videre ud i floden Weser, hvor alle omkom. Den gamle bydel i Hameln er fredet og består af velbevarede, blomsterprydede bindingsværkshuse i den smukke Weser-renæssance med rige udskæringer, dekorationer, karnapper og romanske porte.
Rejselederen tager selskabet med på en oplevelsestur gennem byen, også til pladsen foran byens store kirke, hvor amatører i turistsæsonen flere gange ugentligt opfører Rottespillet.
Klipperne Hohenstein nord for Hameln er et yndet turistområde med storslået natur og interessante vandrestier. Her besøger vi Tysklands nordligste drypstenshule med flere millioner år gamle kalkstenssøjler: stalaktitter og stalagmitter. Husk trøje, kun 8 gr varmt i hulen.
Til byen Bodenwerder og frokost. I Bodenwerder levede verdens største pralhans Baron von Münchhausen. Münchhausens fantasifulde beretninger fra krigstogterne til Rusland og jagthistorierne kender vi alle.
Vi besøger Münchhausen museet, der er indrettet i en gammel lagerbygning, og derefter går vi tur i byen, der er udsmykket med skulpturer fra Münchhausens fortællinger. Bodenwerder er også kendt for de velbevarede bindingsværkshuse, og omkring byen og floden er Weserbjerglandet særdeles storslået. Herefter retur til middag på hotellet.

Dag 4 – Landbrug, byerne Schwalenberg og Köterberg – dagens kørsel 30 km

Vi besøger et produktionslandbrug, får rundvisning og hører beretninger om tysk landbrug og landbrugspolitik.
Køretur til egnens højeste punkt Köterberg (497 meter), hvorfra vi nyder udsigten over det specielle tyske kulturlandskab. Vi spiser vor frokost i restauranten på toppen af Köterberg. Herfra til Schwalenberg, der måske er den smukkeste og bedst bevarede by i nationalpark Weserbergland. På en guidet bytur opleves en sjælden skønhed i smukke, velbevarede bindingsværkshuse og –gårde. Schwalenberg er også byen, som kunstmalere søgte til i 19. og 20. århundrede for at udsøge sig de fineste motiver til deres malerier.
Herefter køres retur til floden Weser, hvor vi tager på en flodsejltur. Mens vi glider stille med floden, passerer de smukke landskaber og de gamle smukke byer forbi. Til hotellet til aftensmad og hygge.

Dag 5 – Hjemrejse – dagens kørsel 675 km

Efter morgenmad pakkes bussen og vi kører hjemad. I Minden ser vi det store ingeniørprojekt, der muliggjorde, at floden Weser og Mittellandskanal krydser hinanden i forskellig højde. Videre gennem landbrugslandet Bundesland Niedersachsen mod den gamle hansestad Bremen. Herfra på motorvej via Hamborg til Danmark. Retur ved Landbo Limfjord først på aftenen.

Inkluderet i prisen er:
Busrejse i 4-stjernet turistbus
4 x hotelovernatning
Dansk rejseleder og tolk
Gratis brug af hotellets keglebane
Bidrag til rejsegarantifonden og udvidet EU-forsikring
Dansk og tysk moms
4 x middag på hotellet
4 x morgenmad
4 x frokost (restaurant/madpakke)
Kaffe og rundstykke på udrejsedagen
Buskaffe på hjemrejsen
Entré og rundvisning på Kloster Corvey
Entré til von Münchhausen-museum
Entré til drypstenshule
Sejltur på Weser-floden
Besøg på tysk landbrug
Fri afbestilling og alle penge retur frem til 7 uger før afrejse. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk senest 28. juli 2021.

Vedr. COVID-19:
Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske udenrigsministerium. Hvis udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, aflyser Mols Rejser rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Kontaktperson: Kris Thorhauge, tlf.: 2890 3582
Afgang fra: Landbo Limfjord, Resenvej 85, 7800 Skive
Pris: 5.350,- pr. person i dobbeltværelse
Enkeltværelsestillæg på 450,-

Tilmelding: direkte til Mols Rejser på tlf.: 75871212 eller på info@molsrejser.dk efter først til mølle princippet.
Oplys navn, adresse, tlf. nr., fødselsdato og gerne mail på alle rejsende. Alle får tilsendt bekræftelse og faktura kort efter tilmelding.

Fysik: Alm. godt gående og selvhjulpen
Øvrigt: Rejsens pris er udregnet efter kendte skatter, moms, afgifter og kurs d. 3. november 2020.

Landhotel Lippischer Hof: Er et dejligt hotel. Værelserne er indrettet forskelligt. Alle værelser har privat bad og toilet, TV, hårtørrer, telefon og radiovækkeur. Der er hyggelig bar og et begrænset antal enkelt værelser.

Ikke inkluderet i prisen: Personlige forsikringer, frokost på hjemrejsen og drikkevarer.