1-dags tur

Tirsdag den 17. august 2021 kl. 6.45

med afgang fra Landbo Limfjord, Resenvej 85, 7800 Skive.

Program

Vi kører øst på til Karlsladen, som er besøgscentret for Kalø Hovedgård. Vi nyder en kop morgenkaffe samt et smurt rundstykke, mens vores guide byder velkommen og fortæller om Kalø Gods. Turen går nu forbi Møllerup Gods, som er kendt for hamp dyrkning, som som bliver brugt til fødevarer, hudpleje og isolering. Vores guide fortæller om Godset. Herfra forbi ”bjerglandsbyen” Agri med den smukke middelalderkirke, Danmarks højst beliggende sø og Stabelhøjene. Ad små hyggelige veje forbi Porskær Stenhus, Bronzealder højene, Knebel Kirke samt General Ryes Skanser.

Vi fortsætter til sydspidsen af Helgenæs til Sletterhage Fyr, hvorfra man i klart vejr, har en storslået udsigt ud over Kattegat og Aarhus Bugt til Samsø, Tunø og Hjelm. Her nyder vi også vores frokostpakker. Turen går nu mod Ebeltoft via Fuglsø, Egil Fischers Ferieby og Molskroen.

I Ebeltoft køres en lille rundtur, hvor vi ser havnen med bl.a. Fregatten Jylland, Glasmuseet samt ”de tre tårne” der markerer den gamle kirke. Der bliver tid på egen hånd, til at se nærmere på byen, eller gå med guiden på en tur i den gamle bydel. Eftermiddagskaffe og kage ved bussen.
Herfra til Åkjærsgård, som er en vingård ved Rønde. De har en fantastisk gårdbutik, der er fyldt med delikatesser, brugskunst, pynteting samt hjemmedyrket vin. Jørgen Holst, som driver Åkjærsgård, har også slået sig ned som vinbonde. Han passer og plejer gårdens 3.500 vinranker, som er beliggende rundt om gården. Vinen har fået meget anerkendelse, og der er naturligvis mulighed for at købe et par flasker med hjem.

Vi kører mod Frijsenborg skoven, hvor vi finder restaurant Pøt Mølle som ligger i fantastiske omgivelser, her nyder vi en 2-retters middag. Efter alle er mætte går turen mod Skive.

Kontaktperson: Birgit Bak, 7175 0150
Sted: Afgang kl. 6.45 fra Landbo Limfjord, Resenvej 85, 7800 Skive
Pris: 695 kr. pr. person
Prisen inkluderer:
Kørsel i 4-stjernet røgfri bus
Kaffe med smurt rundstykke
Færgeoverfart og frokostpakke
Lokal guide
Frokostpakke
Besøg på Åkjærsgård, vingård
Eftermiddagskaffe og hjemmebagt kage
2-retters middag på Pøt Mølle

Tilmelding: TUREN ER UDSOLGT